top of page

Casa A

   An

Localizare

2021

Judetul Mures, zona rurala,

Transilvania

Aceasta amenajare a inceput de la dorinta beneficiarilor de a se reloca intr-o zona rurala a Transilvaniei, un sat mai mic din judetul Mures, descoperit dupa mai multe cautari in zonele adiacente orasului Targu Mures.

 

Beneficiarii sunt un cuplu matur, inclinati spre un trai slow living, asa ca relocarea vine in intampinarea cerintelor de lifestyle dorite.

Intentiile de amenajare au inceput odata cu achizitionarea unei case traditionale vechi, in varsta de 100 de ani si a unui teren aferent, localizate in zona intravilana a satului. Casa, chiar daca a fost initial evaluata ca fiind in stare buna, a necesitat lucrari intensive, timp de 2 ani. Acestea au constat in reabilitare, restaurare a unor elemente arhitecturale si reconstructie, precum si o noua compartimentare, podul dezafectat fiind reconstruit integral intr-o varianta locuibila, accesibil printr-o noua scara pozitionata la parter si integrarea in ambele nivele a trei spatii de baie.

 

Reabilitarea a urmarit atat recomandarile de restaurare a caselor traditionale, conform recomandarilor in vigoare, precum si alinierea amenajarii la valorile autentice zonale, de context local.

Amenajarea interioara a urmarit, pe de alta parte si inglobarea cerintei de confort contemporan: la nivelul parterului a fost introdus si un sistem suplimentar de incalzire in pardoseala, compatibil atat in cerinta tehnica, constructiva cat si in cea conceptuala, de coziness-spatiu cald si primitor, in trai slow living. Acest confort fara compromisuri te insoteste in toate spatiile, prin alegerea solutiilor de mobilier, finisaje si corpuri de iluminat, in aceasi tusa autentica, din materiale naturale, ornamentica locala si culori din natura, pentru o atmosfera care incurajeaza relaxarea si interactiunea.

 

Rezultatul este un melanj elegant si pacificator, intre motive tradiționale romanesti, unguresti si sasesti reprezentate esențializat, in combinații noi si eclectice, de poveste.

bottom of page